• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В Україні впроваджується 11-річна повна середня освіта

В Україні впроваджується 11-річна повна середня освіта

2010-09-09

Вчитель

22 липня 2010 Президент України підписав прийнятий Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до законодавчих актів з питань середньої та дошкільної освіти».

За інформацією Департаменту освіти Харківської міської ради, прийняття такого рішення позитивно сприйнято більшістю педагогів, батьків та учнів. Впровадження нового 11-річного терміну отримання повної середньої освіти не є поверненням до старої системи 11-річної школи.

Сьогоднішні учні 2-9 класів навчалися за програмами, розробленими відповідно до Державних стандартів, що істотно відрізняються від програм колишньої 11-річної школи. Окрім цього, в учбовий процес введені нові предмети. Отже, ні про яке повернення до старої системи не може бути мови. Новий 11-річний термін навчання передбачає збереження кращих ідей 12-річного навчання.

Для учнів 2-9 класів зберігаються робочі учбові плани, учбові програми і підручники.

Не слід також хвилюватися батькам і учням 10-х класів – з 1 вересня їх чекає звичний режим роботи, без кардинальних змін в робочих учбових планах і учбових програмах.

Істотні зміни вносяться до нормативного і навчально-методичного забезпечення учбово-виховного процесса для 11-х класів, які почнуть навчання 1 вересня 2011 року.

Що стосується обов'язковості дошкільної освіти, то для системи дошкільної освіти м. Харкова це не велика проблема. Оскільки вже сьогодні в місті 97% «п'ятирічок» охоплено різними формами дошкільної освіти. Адже батьки дошкільників мають можливість вибирати найбільш відповідні для їх 5-річної дитини форми отримання дошкільної освіти.

Найбільш поширеними формами є:

  • дошкільні учбові установи;
  • групи короткочасного перебування;
  • групи при загальноосвітніх учбових установах;
  • обхват соціально-педагогічним патронатом т.д.

Вчителі, вихователі, адміністрації шкіл і дитячих садів на початок навчального року будуть готові до реалізації змін в організації учбово-виховного процесу.

За матеріалами: http:;www.city.kharkov.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 399

Коментарi